SELAMAT DATANG!

WELCOME TO MY PAGE JANGAN LUPA JADI FOLLOWER DAN BAGI KOMEN ANDA OK

Monday, June 04, 2012

Giving And Taking


mengapa time kita ingat kat orang tu...
tak semestinya dia ingat kat kite....
kenapa time kite amik berat pasal org tu....
tak semestinya dia juga akan amik berat akan diri kita....
dan kenapa selalunya....
bila kebaikan yang kita beri....
tak kan org hargai???
bukan niat diri ini....
untuk mendapatkan pembalasan dari apa yang di beri....
kerana apa yang aku beri....
adalah apa yang ikhlas dari hati aku....
aku bukanlah seorang manusia yang akan buat sesuatu benda ...
yang aku tak ikhlas nak buat atau bagi kat orang lain....
dari tak ikhlas dan di belakang hari mengungkit...
baik tak payah....
tapi kekadang diri ini....
terkeciwa.....
tersinggung dengan apa yang berlaku......
hati yang tak kecik dan kecut pun boleh kecik dan kecut kalau macam tu....
betul tak???
mungkin kata-kata "if one has not  given everything, one has given nothing" ni aku patut
pegang kemas dalam lipatan memori aku....
agar aku memberi pada yang sudi....
pada yang menghargai........

No comments:

Post a Comment