SELAMAT DATANG!

WELCOME TO MY PAGE JANGAN LUPA JADI FOLLOWER DAN BAGI KOMEN ANDA OK

Monday, September 09, 2013

Amarah

Perasaan marah atau amarah adalah sesuatu yang tidak elok dan bagus untuk diri dan kalau nak diikutkan agama kita pon menyuruh kita bersabar. Marah itu kawan syaitan.
Yess!! Aku tahu fakta tersebut.
Tapi..tapi..kadang-kadang perasaan amarah tu tak dapat dibendung.
Aku bukan hot temper, tapi aku sering cepat nak marah.
pasai apa? Pasal aku rasa benda tu tak patut terjadi. Sebab apa, sebabaku dah explain dan cakap berulang kali, tapi masih ada yang buat tak serupa macam aku nak.
Aku bukan seorang yang nak semua nak perfect jer. Tapi at least, please la jangan buat something yang undang amarah aku, aku cuba nak bersabar dooh..

Sejak dari semalam lagi aku rasa nak marah, nak marah sebab aku kecewa sebab orang tak faham aku, dan tak buat macam aku nak walaupun aku dah cakap berulang kali.
Lepas tu, arini terjadi la. Aku adela order satu barang ni online la. Aku ni bukan sejenis manusia yang suke beli online. Selama aku hidup ni leh kira dengan jari berapa kali aku beli online, tak sampai 5 kali wei... Aku rasa ni kali ke ,4 kot aku beli online.
Dan, as usual, aku selalu tak berpuas ati dengan service online ni. Sorry to say la.
Dulu aku beli barang, aku rasa tak puas hati sebab, barang yang sampai tak macam aku bayangkan, so aku jadi macam serik la.

Kali ni aku try sekali la. Sebab baru je beberapa hari lepas aku beli cover untuk tab aku tu okie, time tu pon aku terpaksa beli, sebab susah nak cari yang jenis tab aku tu.
Aku order la satu barang tu, aku punya la tanya elok-elok nak hantar ari apa, dia cakap jumaat. SO aku tanye la, sabtu leh sampai ke. Kalu boleh sampai sabtu, hantar dekat rumah la. So aku bagi la alamat rumah. Tup-tup sampai semalam aku duk usha pos laju tracker tu takde langsung pon rekod untuk barang aku tu. Arini aku check tup tup. EH dah hantar, dekat rumah lol.
Dan rupanya dia hantar ke rumah SEMALAM. memang sah sah la takkan sampai rumah semalam, mesti la sampai arini. kan dah susahkan aku...nak pegi ambil barang dekat pejabat pos petaling jaya tu...Mintak mintak barang tu aku puas hati, kalo tak..memang makan sumpah je penjual tu dengan aku... @_@


~terpaksa jadi kurang ajar cikit. huh!








Friday, September 06, 2013

Kesopanan?

Sudah lama aku berkira kira nak taip entri yang baru. Tapi akhirnya, tetiba aku terasa nak menaip. Dah alang alang duk depan laptop. (Alasan sangat..padahal memang malas nak buka laptop kalau kat rumah).

Oh, TidakKKKK!!! Arini aku lunch sempat lagi membelasah KFC. glurp!! Semalam makan chicken chop hasil kawan aku merangkap housemate aku(Namakan dia Ms. B) belanja sebab lulus test lesen memandu. Suka sangat la teww..hahaa

Okay. Berbalik pada entri ni. Aku dengan keadaan perut kenyang dan rasa bersalah pada diri kerana berjaya menambah lemak yang sedia ada. Tetiba terdetik kat hati aku pasal kejadian semalam.

Okay, semalam aku dengan Ms. B ni, nak pergi makan kat satu kedai tu, kedai XXX la dekat depan rumah aku tu. Kami pon duduk la, belek punya belek menu tu, aku tak tau nak makan apa. Sama la juga dengan Ms. B. Aku pon tercakap la, terasa nak try la chicken chop
dekat pasaraya terkemuka tu. (terkemuka la sangat, teringat kejadian side mirror kete aku kena calar...sama calar dengan hatiku melihatnya T_T)

Sebelum kami nak blah tu. Aku biase la dengan style brutal n ganas aku ni. Main blah je if tak jadi makan melainkan aku ternampak pelayan tu nampak aku blah. At least aku akan cakap la, sori saya tak jadi makan dengan sengih kerang plus muka aku yang siyes.. ada aku kesah kau marah ke tak. Dah tetibe tak jadi, nak wat macam mana kan...
Ganas dooh aku ni. Ke kira tu takde adap?
huuhuaa..

Tapi semalam kan, aku tak sempat buat ape2 reaksi or say ape pon, Ms. B dah terlebih dulu cakap kat pelayan tu. Abang, jap ek, jap..saya nak pergi beli barang. pelayan tu dah tengok macam tu jea.. Macam dalam hati dia cakap, tak menyempat nyempat beli barang sampaikan nak blah cepat cepat..hahaa..
Aku pon tegur la Ms. B, perlu ke sampai tipu cakap nak beli barang sedangkan sebenarnya kita nak makan tempat lain. Ms. B pon cakap, ala nak jaga hati..
Oh..patut la minah ni suke cakap belit belit, pasal dia nak jaga hati sampai dia terlupa banyak yang sakit hati sebab dia nak jaga hati...hahaha..adoiyaiii..

Bagi aku kan, aku suka cakap terus terang, korang plak macam mane? Aku tak suke la nak cakap bengkang bengkok, kalu tak nak, cakap tak nak, bagi aku terus terang tu penting, lagipun takkan la pelayan tu nak kecik hati atau nak marah pasal benda kecik macam tu je..
Ke aku ni yang terlampau ganas sampai takde sopan santun....keliru. :(