SELAMAT DATANG!

WELCOME TO MY PAGE JANGAN LUPA JADI FOLLOWER DAN BAGI KOMEN ANDA OK

Friday, August 23, 2013

Di sana, di sini; Begitu,begini.


Kadang-kadang kenapalah sesetengah orang suka membuatkan sesuatu yang mudah tu jadi payah? Sungguh aku tak faham.

Contohnya begini,

Orang pelik > Eh mane dekat n tak jem kedai berger dinosour dengan kedai nasi gulai sliper jepun
Orang bingung > Eh kau nak gi ngan sape ni? Cpt ckp baru aku bgthu...lalalalalalalaaaaa
Orang pelik > bukan aku tanya la ngok, kawan aku.
Orang bingung > Memang la kawan ko tanya, tapi ko mesti gi jugak kan? Macam la aku xtau. aku takdela bongok sangat.
Orang pelik > Eh, sejak ko nak masuk sekolah ni, makin bijak la. hahaha
Orang bingung > Ala, ko tu suke ckp belit belit. Susah tul nak cakap straight to the point. Nak kuar dgn "kwn" ko tu cakap je la.
Orang pelik > Eh mane ade aku cakap belit, ko ni mandai je.bla bla bla (ayat orang yang nak ngelat. sbb dah kantoi)
Orang bingung > wat ever
Orang pelik > hahaa...nada tak puas ati nampak
Orang bingung > .....not reply anymore (dalam hati ade lava mengalir)


Moral of story, susah ke wei nak cakap terus terang, if nak makan nasi, cakap jela nak makan nasi, tak payah cakap aku tak nak makan nasi, tapi aku lapar, sebab tu aku makan nasi. Mungkin aku ni jenis cakap tak berlapik, just cakap je benda betul, sebab tu aku tak reti dan tak suke orang cakap belit belit. Apa masalah kalau cakap je apa yang betul dan yang lurus. Susah ke.??!

Thursday, August 22, 2013

Aku Pikirin

Fuh! Dah lama aku tak mengupdate blog, walaupun setiap hari, ada sesuatu yang aku ingin kongsikan di sini. Tapi oleh sebab idea itu mencurah di waktu yang tidak sesuai, aku tak punya kesempatan untuk mengetipnya di sini.

Yela, waktu bersiap nak g opis la, waktu drive la, baru ada rasa nak berblog, mana mungkin sebab itulah asyik tertunda saja sampaikan aku tak ingat apa yang hendak di bahaskan di sini.

Oh! Sebelum terlupa, seperti yang pernah aku katakan di coretan yang sebelum ni, aku kata nak tunggu sesuatu kan? Hooyeaah! Aku dah dapat info, insyaallah, sabtu ni, 24 Ogos 2013 aku akan mendaftar di uitm shah alam sebagai student, again! yup, for master study in it. huuu...kali ni moga grad dengan cemerlang dan dapat KONVO  yea.....tengok, besau aku taip, betapa nak tekankan konvo tu, hahaaa, sapa yang rapat dengan aku mesti tahu kenapa, huuuu ;p

p/s: waiting for second news, hope it was a good news too..
tak sabarnya...agagaaaa...wait next update yes, will try to update something good and better. should be something ilmiahkan, hahaaaa.. apa apa ajelah cik ct wei...hah..bye