SELAMAT DATANG!

WELCOME TO MY PAGE JANGAN LUPA JADI FOLLOWER DAN BAGI KOMEN ANDA OK

Tuesday, June 12, 2012

Perasaan Ini


Dalam kegelapan malam......
aku menyusuri jalan-jalan yang terbentang di hadapanku....
kaki ku melangkah setapak demi setapak.....
namun dalam setiap langkahku.....
tersimpul satu kekeliruan....
keresahan....
inginku berhenti sekejap di pertengahan....
namun perhentian yang aku harapkan tidak juga kuketemu.....

Hari ini dan semalam inginku biarkan pergi.....
namun rasa resah semalam seperti mahu mengekori hari esok....
peristiwa semalam mengajar aku sebuah makna......
namun pengajaran itu.....
kadangkala amat perit untuk aku tampung kesorangan.....
terasa berat beban di dada....
hingga tidak lagi bisa menahan segala gelodak rasa....
rasa itu.....
inginku ku biarkan melata......

Friday, June 08, 2012

Kelamnya hatiku


Termenung aku dijendela waktu
Menghitung hari yang telah berlalu
Setiap baris kata-kata
Setiap slot episod kisah ku imbas kembali...

Tiada lagi omogan kosong
Tiada lagi khayalan masa lapangku
Yang tinggal hanya memori kisah semalam
Renungan epilog cerita yang akan bermula....

Tiada penyesalan kisah semalam
Tiada pengunduran masa yang lalu
Yang tinggal hanya titian semalam menuju masa depan
Menyusuri masa-masa hadapan....

Kini aku hanya berharap
Semuanya tidak sekelam mimpi semalam
Tidak sesuram masa semalam
Semoga aku bisa mendaki jejantas yang tidak berpenghujung
Menuju ke jalan yang diredhai-NYA....

Monday, June 04, 2012

Giving And Taking


mengapa time kita ingat kat orang tu...
tak semestinya dia ingat kat kite....
kenapa time kite amik berat pasal org tu....
tak semestinya dia juga akan amik berat akan diri kita....
dan kenapa selalunya....
bila kebaikan yang kita beri....
tak kan org hargai???
bukan niat diri ini....
untuk mendapatkan pembalasan dari apa yang di beri....
kerana apa yang aku beri....
adalah apa yang ikhlas dari hati aku....
aku bukanlah seorang manusia yang akan buat sesuatu benda ...
yang aku tak ikhlas nak buat atau bagi kat orang lain....
dari tak ikhlas dan di belakang hari mengungkit...
baik tak payah....
tapi kekadang diri ini....
terkeciwa.....
tersinggung dengan apa yang berlaku......
hati yang tak kecik dan kecut pun boleh kecik dan kecut kalau macam tu....
betul tak???
mungkin kata-kata "if one has not  given everything, one has given nothing" ni aku patut
pegang kemas dalam lipatan memori aku....
agar aku memberi pada yang sudi....
pada yang menghargai........

Friday, June 01, 2012

Hati Yang Lucu


dikata hatinya terluka....
dikatanya hatinya sengsara.....
ditatapi kelukaannya....
ditangisi kesengsaraannya.....
jiwanya merintih......

tanpa difikir......
tanpa ditelaah.......
dirinya terus hanyut bagaikan kapal yang hampir karam.....

betapa lucunya....
bila kita terjatuh...
kita jatuh untuk berkali-kali.
betapa amat lucunya.....
apabila kita tahu kenapa kita terjatuh......
kita sekali lagi mengulanginya.

betapa lucunya......
kita merintih kelukaan diri....
kita meratapi kesengsaraan diri.....
namun kita terlupa untuk mencari punca kita terluka....
punca kita sengsara.....
dan amat lucu sekali...
sekiranya kita hanya tahu menunding jari.....