SELAMAT DATANG!

WELCOME TO MY PAGE JANGAN LUPA JADI FOLLOWER DAN BAGI KOMEN ANDA OK

Monday, March 19, 2012

Dear dairi

Sekarang aku dalam kekeliruan yang amat. Aku perlukan seseorang, datang kepada aku, and say...you should do that! or  what u do now is right..arghh!! Dilema datang bertimpa-timpa. Masalahnya, aku tak tahu nak wat apa sebab sekarang aku tak tahu ke mana arah tuju aku. Kalu ada pilihan yang jelas, takdelah aku teraba-raba nak buat keputusan. Tapi yang payah, sebab aku kena wat keputusan di atas pilihan yang masih samar-samar. Ada sape-sape faham tak?! hurmm...

Kalau ada pilihan A atau B, senang. Aku akan boleh kaji kebaikan dan keburukan salah satunya. Tapi sekarang...i'm blur! totally 


Sunday, March 18, 2012

Pilihan

Pilihan..
Sekarang ni aku makin susah nak buat pilihan. Macam-macam nak kena fikir. Kalau buat macam ni, yang tu lak kena fikir, kalau buat yang tu, yang ni plak macam mana. Haish..dilema wanita aku ni. Sampaikan fikir punya fikir jangan habuk pon takde..waaa

Ok, dah berbulan kot aku duk ternak lemak jew kat umah..hati dah mula risau ni... Yelah mana tak risau, aktiviti aku tu banyak keburukannya. Badan makin jadi gemuk dan yang paling PALING utama...aku takut aku dah lama sangat abis blaja dan aku takut suatu hari nanti aku dah xleh guna perkataan FREsh Graduate tuh..haaa

Kalau nak sedapkan hati, baru 4 bulan jew aku start cari keje..weh..lama gak tuh..oh tidakk!!..
ok..ok...aku cakap siyes..
Sebenarnya, aku tak tau, nak wat apa dengan hidup aku. APA ( did u out of ur mind? )
Umur dah jejak suku abad, tapi tak tau nak buat apa dengan hidup kau sendiri? Kemon la.. wake dear..
cheT!! senang r kau cakap.. kau tak duk tempat aku..Please stand in my shoes..erk..yea x bahasa oramputih aku ni..hikhik..

Sebenarnya, kalau aku just fikir untuk diri aku, senang jew..Tapi sebab aku kena fikir pasal benda lain yang memang penting dalam hidup aku. So aku mesti pilih jalan yang terbaik. Masalahnya, aku tak tau apa yang terbaik. Seolah-olah tiada pilihan untuk aku. Moga-moga Allah swt beri aku petunjuk...amin

kawan-cinta-sayang-kasihan

Pelikkan hidup ini. Dari tidak menyapa, akhirnya menjadi kenalan, kemudian detik perkenalan membawa kepada hubungan persahabatan. Gurauan, senda, dan segala curahan rasa dilemparkan. Walaupun kadang-kadang bahasa yang digunakan kedengaran kasar, namun kita boleh jadi kawan yang sekepala. Namun, kita hanya manusia biasa. Kebiasaan menjadi keperluan. Kita mula melangkah ke alam percintaan. 

Sekarang bermulalah segala detik kemanisan, dan kegembiraan. Pada mulanya, semuanya kedengaran indah. Segalanya kelihatan elok. Cinta yang berputik menimbulkan sayang. Yea..sekarang bermulalah erti sebenarnya percintaan tersebut. Segala kemanisan, kegembiraan ditambah secukup rasa dan diselang seli dengan kepahitan, kesedihan, kedukaan, kekecewaan. 

Setelah semua rencah perasaan dirasai, kasih sayang yang menggunung menjadi pengakhiran segalanya. Cinta yang dipegang, sayang yang digenggam akhirnya terpaksa dilepaskan. Akhirnya, cinta bertukar menjadi kasihan. what a bull shit...hurmm

Friday, March 16, 2012

kehidupan

Akhirnya, selepas berbulan-bulan aku cari kerja..tapi still tak dapat-dapat. Aku nekad nak mai gak sebelah barat ni..huhuu..tak sampai 24 jam..aku dah mula rindu rumah, rindu family aku. Ya Allah swt, betul ke tindakan aku ni. Jiwa aku kacau bilau. Mungkin ni jalan yang harus aku tempuhi, aku tak boleh nak cengeng, tak boleh nak lembik. Aku mesti kuat!! Aku power puff gurl ok..hahaa..

Walaupun dah berbulan-bulan, dah sampai setengah tahun, aku still tak boleh kawal emosi. Wake up baby!! argh..geram. Sebab aku sengal + bodo kot..hurmm..tak pasal-pasal sumpah seranah diri sendiri.
Aku harap sangat-sangat hidup aku akan berubah, lebih bernyawa gitu..hahaa...erk. sebelum ni dah nazak ke..waa...pe aku merepek merapun ni. Sebenarnya, tadi banyak aku nak cerita, tapi bila dah start menaip, terus hilang..hahahaa..so tak dapatlah nak luahkan isi hati yang sebenarnya. wa rasa sebal wei. :((