SELAMAT DATANG!

WELCOME TO MY PAGE JANGAN LUPA JADI FOLLOWER DAN BAGI KOMEN ANDA OK

Saturday, December 31, 2011

Hidup Dalam Kenangan

Malam ni tiba2 je jadi teringat sume peristiwa, setiap apa yang aku lakukan, yang aku tuturkan, semuanya mengingatkan kisah-kisah lama yang aku cuba lupakan. Aku semakin rasa tidak terdaya, seolah-olah semuanya mencengkam jiwaku, menyentap hatiku. Sungguh aku rindukan dia, walaupun aku selalu berbisik kepada sang hati, tak usah dirindu pada yang tak sudi, tak usah menanti pada yang telah pergi.



Friday, December 30, 2011

Hari hariku

Hari kelmarin bukan utk ditangisi,
bukan utk diingati,
tapi peristiwa utk dijadikan pengajaran

Hari ini bukan utk kita duduk menangisi peristiwa kelmarin,
dgn menyesal apa yg telah dilakukan kelmarin,
 tapi hari ini utk merobah segala yg berlaku kelmarin,
dgn melakukan yg terbaik utk hari ini

Hari esok bukan utk dikejari, bukan utk diangan-angankan...
tapi hari esok adalah pencetus dari apa yg kita lakukan pada hari ini...

Thursday, December 29, 2011

~cinta tanpa restu ibarat jasad tak bernyawa-Dhia~


Hari ni last episode slot drama Tentang Dhia. Sebenarnya aku tak layan pun cerita tu, tapi bila tengok kat fb ramai je kawan2 fb aku yang cerita pasal cerita dia...ada yang cakap touching la, dan ada gak yang macam tak puas hati dengan ending dia. Biasala tu, drama kan. Aku pun kadang2 selalu gak tertengok drama yang sad ending. Memang rasa tak puas hati giler!! Nak  je suruh dorang tukar jalan cerita....wakakaa..boleh lak macam tu. Tu belum kira pasal cerita indon, banyak songeh + cerita melalut, yang jahat asyik wat jahat jew, tak rasa boring ke, yang baik lak asyik slow motion jew, lemah sangat sampai asyik kena buli je sepanjang cerita....ahhaaa...syok je aku complain kan? Padahal tiap pukul 6.30 ptg tuh, aku layan jerk cerita Nada Cinta.. hahaaa..mungkin sebab aku bosan sangat kot tambah2 adik aku layan je sampai umi aku pon join sekali. Padahal dah lama aku pencen tengok cerita indon, sebab aku tak suka, drama dia asyik ada masalah je, sampai aku pun pikir hidup ni penuh dengan masalah, tiada yang best dalam hidup, ekekee yang baik lak asyik nak mengalah je...alahai lemahnya hidup...so aku stop tengok drama indon, tapi yang cerita Nada Cinta tu, aku leh lak g layan balik...hahahaha...pe pun layanggg...    
 
 Ok, ok..mesti ada yang pelik. Apa pulak kaitan cerita aku kat atas tu dengan tajuk aku kali ni. Sapa kata takde kaitan. Adalah..meh aku nak cerita..hikhikk  


Alkisahnya begini, bila aku dah tengok semua status kawan2 kat fb aku, aku terbaca satu status ni, "cinta tanpa restu ibarat jasad tak bernyawa" aku tak sure ayat ni Dhia heroin dalam cerita Tentang Dhia yang cakap ke orang lain yang terlibat dengan cerita tu, tapi semuanya dipetik di sana...mungkin..huhu
Berbalik pada ayat tu, buat aku terfikir. Oh! Macam terkena kat batang hidung aku je..hahaa...adoii..agak terasa di situ. Betul kea, kalau cinta tanpa restu bagai jasad yang tiada nyawa, so it's mean macam tanpa soul/ roh lah kan?? Semua tu buat aku terfikir, macam tu ke? Ni ke sebab punca aku dengan B putus? oh no.. Sepanjang aku dengan dia tak rasa pulak macam tu, adakah si dia rasa macam tu? Fikir punya fikir, aku tak tau apa yang patut aku fikirkan...ahhaa...sebabnya, aku dengan dia dah takde apa2 hubungan.. So ape kejadahnya aku fikirkan benda yang dah lepas... Benda yang dah berlalu dalam hidup aku.. ok..sebenarnya aku mengaku aku still ada kesan sampingan dari kisah tersebut...ahhaa.. Mungkin aku tak dapat tangkap maksud tersirat dari ayat tu, sebab aku tak layan cerita Tentang Dhia tu, perlukah aku tengok balik untuk mendalami maksud dia? Oh tidak!! Tu semua tak perlu, membazir masa je kan... Life must go on..

Asyik kata macam tu.. Hari2 berazam nak berubah, nak bukak buku baru, tapi last2 macam ni gak.. Nampaknya aku kena start kayuh perlahan2 la ni tuk berubah, beberapa hari lagi dah nak akhir tahun.. Kena start fikir azam baru la ni....huhuuu



Thursday, December 22, 2011

Kesetiaan?

Tadi aku pergi hantar adik lelaki aku naik bas nak pergi balik perlis, dan sudah semestinya umi dengan adik aku yang bongsu ikut sekali. Nak dijadikan cerita, adik aku suruh makwe dia belikan tiket. Makwe dia lak mak ayah adik2 dia beserta dengan nenek dia hantar dia kat stesen bas Kok Lanas tuh. Ok, lepas tu tiba2 lak abah aku sampai gak lepas balik dari masjid. CHop2!! bukan semua tu yang aku nak kongsikan kali ni, lagipun semua tu takde kaitan langsung dengan tajuk aku ni  :p hehee

Alkisahnya begini, maklumlah dah jumpe bisan2, mula la topik umi aku ni. "Bagaimana ek ngn mak si S tu? $W%$#$%#  tak dia? " Umi aku membuka topik dia, cheh, dalam hati aku, nape lak tibe2 lak umi aku ni. Aku pun bagi la respon, " Nape? orang rasa tak la, dia segan kot, takkan dia nak wat ramah, nanti nampak sangatlah dia tu nak berbesan dengan kita, Cu kalau umi, mesti takkan nak nampak sangat suke kat pakwe orang kan? Pastu tibe2 nak wat ramah mesra dengan mak bapak pakwe orang, lagipun muka kita ni macam sombong, kalau orang tak kenal, deme tak berani nak tegur" omel aku..hikhikhik Umi pun cakap takpe la, kalau mak dia xberkenan dengan anak kita pun takpe, bukannya budak2 tu nak kawin pun. Cheh dalam hati aku, rupanya umi aku ni penting jugak nak cari bisan yang sebulu dengan dia, payah2. Adoii..

Ok2 tu bukan masalah lagi, yang lebih menyayat hati, aku terlepas cakap kat umi aku. "Umi, keluarga kita ni, kalau dah sayang orang tu, kite sayang betul2, takde maen2 dah. Takde istilah main kayu 3,4 5 ni. Orang rasa, Axxx sayang si S tuh..." Umi pun macam tunjuk reaksi terkejut dengan omelan aku tuh, Lantas ditatap muka aku, then dia cakap, so kamu pun samalah yea, setia pada yang satu? Glurp! Glurp! Dalam hati tuhan je tahu, memang aku ni perangkap diri sendiri betul, adoi nak cakap pew ek, last2 aku wat2 muka macam budak rebina, macam kunun2 tak tahu apa2...Pss...umi still tengok aku, Ok2...cover lagi, cepat2 tukar topik cerita kat tv tuh....lalalaaa...

Waaa....dalam hati nak nangis jew...umi tak tahu, yang aku dah lama break dengan si dia.. Umi takde klu langsung yang aku dah putus. Tiap kali umi bukak topik pasal si dia mesti aku akan sengeh2 macam cantik sangat gigi aku. Kalau umi aku tanya pasal si dia, mesti aku jawab kunun2 macam aku selalu contact dengan dia..PENIPUAN .Aku tak tahu nak bagi tahu camne, kalau boleh aku taknak umi aku tahu. Aku pun pelik nape aku nak sorokkan. Aku masih mengharap dia kembali kew  :((

Wednesday, December 21, 2011

Menyesalkah Aku..

p/s : Aku di antara persimpangan masa lalu dan masa depan :)

Menyesalkah aku? Kerap kali ungkap ini tenggelam timbul dalam fikiran aku. Kadang2 melihat rakan2 yang terus maju kehadapan, aku sedikit terkilan dengan arah tuju hidup aku. Yea, siapa tak terdetik bila melihat rakan2 pantas mendaki puncak kehidupan sedangkan aku masih di takuk lama. Tapi apabila difikirkan balik, tiada apa yang perlu aku sesalkan kerana inilah jalan, inilah kehidupan yang aku pilih. Aku harus bertanggungjawab dengan pemilihan aku, kehendak aku, tiada penyesalan ok! Tapi perasaan terkilan itu membuatkan aku terasa yang aku harus mara ke hadapan dengan membuatkan masa lalu sebagai pedoman dan kenangan yang tak mungkin aku lupakan, kerana masa lalulah yang membawa kepada siapa aku pada masa sekarang.
p/s : banyak sgt jalan nak pilih, last2 pening :)


Sesetengah masa lalu mungkin boleh diperbaiki namun kadangkala ada sesetengahnya tidak akan mungkin untuk aku padamkan,untuk aku perbaiki, kerana semua yang terjadi telah terjadi, dan tiada fungsi pengunduran di sini walaupun fikiran separa matang aku menginginkan supaya semua yang lalu boleh diputar kembali, boleh diperbaiki kembali. Oh! tidak, betapa keanak-anakkan pemikiran aku. Aku mesti berpijak di bumi yang nyata. Semua orang sibuk mengejar cita-cita, mahukah aku di sini hanya mencurah perasaan tanpa ada sebarang gerakkan untuk membina diri.

p/s : kalau mcm ni, senang la nak pilih jalan ye tak?  :)


Beberapa masa kebelakangan ini, aku banyak menghabiskan masa dengan perkara remeh temeh yang hanya kerap mengundang permasalahan dan linangan mutiara2 jernih. Seolah-olah mutiara2 jernih itu sudah tiada nilai, kerap kali ia mengalir tanpa dipinta, tanpa henti. Sedar2 keesokkan harinya aku terjaga dari mimpi gelapku. Namun disudut hati masih menunggu sesuatu yang tak pasti. Ah! ternyata aku masih tidak tahu memilih priority aku. Time to change dear!!

 






































































































































































p/s: ok bye2 masa lalu, sayonara!! :)) 





P/S: semua gambar2 di atas aku amik kat incik google jew...huuu 

Monday, December 19, 2011

Pergi Tanpa Alasan


aku mencintaimu bagaikan langit memeluk bintang
aku lukiskan cinta di hati tak terbatas lagi

aku mencintaimu bagaikan langit memeluk bintang
aku luksikan cinta di hati tak terbatas lagi
cinta yang dulu bersemi kini menjadi masa laluku
hatiku hancur tiada berkeping bagaikan segelintir debu
kepergianmu tanpa alasan yang pasti
kau buat hatiku kini lemah tak berdaya
semakin hancur hatiku ini tanpamu
ku tak bisa berdiri tegak dan bernafas lega
kepergianmu tanpa alasan yang pasti
kau buat hatiku kini lemah tak berdaya
semakin hancur hatiku ini tanpamu
ku tak bisa berdiri tegak dan bernafas lega
semakin hancur hatiku ini tanpamu
ku tak bisa berdiri tegak dan bernafas lega


Saturday, December 17, 2011

Like a crazy girl and i was hunting him??

oH! What was going on?! Aku beberapa bulan ni jadi seperti gadis yang gila mengejar sesuatu yang telah pergi. Kenapa? mengapa aku jadi macam tu...bila fikir2 balik, malunya aku. Malu pada dia. Kenapa aku tak bagi ruang untuk dia, untuk aku? Betapa ceteknya pemikiran aku, aku takut kehilangan dia, aku takut dia makin jauh dari aku, sedangkan pe yang aku buat membuat dia makin pergi, makin menghindar, Kenapa kalau dulu boleh aku fikir " jika dia untuk aku, insyaallah dia akan kembali, dia akan kembali mencari aku, jika dia betul2 cinta" Oh! kenapa sekarang aku dah tak boleh fikir macam tu, kenapa aku seperti terdesak. Yesss!! coz i love him, kerna jiwa ku kosong tanpa dia. Betapa bodohnya aku. Sepatutnya jiwa aku yang kosong diisi dengan mendekatkan diri dengan tuhan. Bukan dengan cinta yang tak tau penghujungnya. Insyaallah, if jika hatiku dekat dengan Allah. hatiku akan gembira, tenang, sudah lupakah aku.. ketenangan itu..


Yaa...sekarang aku hanya harus membawa diri aku sebaiknya seperti dulu, bina kehidupan aku sebaiknya, kejar cita-cita aku kemudian cinta itu akan hadir. Walaupun aku tak tahu bila hati ini boleh melupakan dia, mencari penggantinya. kerna aku pernah mengangankan sebuah kehidupan bersama-sama dia, hanya aku dan dia. tapi semua ni telah berakhir. Aku hanya mampu berdoa. "Ya Allah swt, andai dia terbaik untuk aku, andai dia jodohku, kembalikan dia, berilah hidayahmu, petunjukmu ke pada dia  agar dia menjadi terbaik untuk diriku. Tapi seandainya di takdirkan dia bukan untuk aku, kau pulangkan la perasaan ini, padamkan segala rasa ini, jauhkan aku dari kesedihan, dan relakanlah aku melepaskan dirinya pergi, semoga dia berbahagia dengan pilihannya."

Tuesday, December 13, 2011

Kebenaran

Ok..dah lama sesangat dah aku tak update blog ni. Bukan takde idea, banyak sangat mencurah-curah, tp aku je rasa malas nak taip-taip. Last-last memendam rasa, wat pekasam, akhirnya makan diri. kalau ikan tu sedap la jugak aku wat pekasam, hahaaa...adoiiyaii..

Sekarang ni, banyak sangat masalah yang aku cipatakan. Masalah dalaman dan luaran. Yang boleh terluah, dah aku luahkan, but part2 xleh nak luah tu, erk...da sasau sorang2...waaa :((

i really mish him!! aku tau aku je yang rindu dia, padahal dia da xrindu ag....sadis kan..
Oh! aku patut lupakan je pasal tu, kalau betul dia untukku, dia akan kembali. Sekarang aku kena fikir pasal masa depan aku. Aku kena pilih jalan yang aku nak tuju....Ya Allah swt semoga aku diberi petunjuk dan dipermudahkan segala urusan.

Tuesday, July 05, 2011

aku perlu BerUBAH....aku MesTi BeRUBAH

Huhuuu..Dah lama rupanya aku tak bermonolog di sini. Rindu pulak rasa...ececeee....hahahaa..
Padahal aku takde benda nak buat..So many problema yang terjadi, kadang2 aku pun dah naik bosan.
uhuh! Time2 mood cam gini, tak tau nak luah kat sapa, nak cerita kat sapa, sb sure takde sape nak dengar, nak layan cerita aku yang busan ni...hohohoo...dan semestinya, aku pon tak tahu nak cerita masalah aku camne sebenarnya. Kadang2 aku ada terfikir gak, sume yang aku lalui ni sebab salah aku gak, aku mengaku, tapi!! kadang2 bukan salah aku pon...hahaaaha..

Urmm...Sebenarnya aku dah deactive akaun facebook aku...time2 rasa sunyi gini r, tangan aku gatal nak deactive, sape suruh...eeeee....sengal!! sekarang tengok ko da bosan....mula r nak merepek2 kat sini...aduiyaii....
p/s : macam pakai topi ni lak time aku berfikir..hakss!

Aku semenjak 2 menjak ni banyak berfikir....cop2!! sebelum ni pon aku de berfikir gak oK...Tapi kali ni laen macam sikit aku berfikir...macam orang da nak mula matang gitu...ceewaaH!!....hahaaa...Actually,
aku sejak mula berfikir cam gitu, bila aku dah start praktikal ni..( kalo korang nak tahu, aku sekarang tgh praktikal kat MPKB)  Aku sering berfikir, pe aku nak jadi, apa aku nak buat lepas ni, macam2 aku fikir...mana yang dulu aku nak buat....siyes...sebelum ni aku tak fikir secara mendalam pon..Maybe sbb masa otw nak balik umah lepas seharian kat opis, badan pon penat,  otak pon tension....sebab tu la aku mula berfikir benda2 ni sume...Ok..berbalik pada perancangan aku tuh...macam2 aku duk rancang..pe aku nak buat ngn idup aku...cita2 aku tak tercapai ag....kalo aku nak capai...aku kene sambung study ag....masalahnya...aku nak kerja dulu..nak pegang duit sdiri....sehingga la melalut fikiran aku sampai bile agak2 aku nak kawin pon aku rancang...hahaa...padahal tak sure ag tuh camne jalan percintaan aku tuh..
dah fikir betul2 dalam ni.....hikhikk..

Ok....sume cerita2 di atas tak berkaitan pon dengan aku nak berubah...hahaa..Sebenarnya aku betul2 nak berubah...Banyak sebab yang wat aku fikirr nak berubah...sejak dulu2 ag aku nak berubah2...tapi aku tengok tak pon....yang berubah hanya bentuk fizikal aku....hahaaa (aku da makin gemukk!! :(( asyik nak makan jew....serabut pon makan, boring pon makan, tambah2 lagi kalu hepi...mesti gak makan, haaa cube cakap, time bile aku tak ingat nak makan.....) ok2...berbalik pada motif utama aku tuh....
Aku nak berubah sebab aku tak abis bermasalah....ni mesti sebab attitude aku kan....hahaa..kene kaji balik ni...kene repair yang mana patut..kene touch up yang mana2 buruk....wakaka....hopefully aku berjaya!!!

Sunday, April 17, 2011

tak terungkap...

susahnya nak cari orang yang faham kita....
walaupun kite rasa orang tuh yang paling dekat dengan kita...
dia pun takkan faham kita...

Tuesday, March 29, 2011

Surat Untuk Awak

Awak,
Semasa saya di sini, awak di sana buat apa...Banyak saya nak cerita, nak share ngn awk, tapi awak selalu takde masa nak dengar cerita saya. Mungkin awak da tak berminat nak dengar cerita saya lagi da...Sunyinya hati saya.....

Awak,
Awak tahu tak, saya sayang awak, saya sayang sgt2...tapi awak tak sayang saya mcm sy sayang awak. Awak da xkesah kalu saya diam ngn awak, kalu saya merajuk ngn awak. Saya tahu awak still leh gelak2 tanpa saya kan....sedihnya hati saya...

Awak,
Awak saya perlukan awak untuk sokong saya, beri saya semangat, Tapi awak banyak takde masa time saya perlukan awak. Awak bizi sangat  ke sampai 5 minit pun xleh dengar luahan saya...Sedangkan saya sgt2 harap awak de time sy amat2 perlukan awk....Saya perlukan awk time saya suka, time saya sedih...Saya nak share semuanya ngn awak....Tapi awak tak pernah rasa macam tu......Tak pentingnya saya di sisi awak...

Saturday, March 26, 2011

Rumah saya Naek Air..

Alkisahnyer begini. Area kul 2 hujan turun. Nak kata lebat xde r lebat sgt, mcm biase jew...xrasa pn mcm musim tengkujuh tuh sampai hujan lebat 2,3 hari..Nak dijadikan ceritanya, tibe2 housemate aku tuh nak g toilet, biasenyer dia slalu tido awl, tp ntah nape pagi tuh dia xtido ag, bile dia g toilet tuh, tibe2 dia panggil nama aku, (kalo de pe2 berlaku kat dapur or toilet, mst housemate jerit panggil nama aku, rasa mcm security guard lak, hahaaa)

K, berbalik pada crita aku tuh, housemate aku tuh (teha), dia panggil nama aku, then dia ckp la, nape ek tandas naek air (dlm hati terdetik, ish dak ni naek air kat toilet pn nk lapor kat aku ke....hahhaaa)Aku pn bngn la, tergedek-gedek g toilet nk tgk pew la yg dak tuh kecoh sgt..AHlamak!!!....aku pn terkezut gak bile tgk air da naek paras tuh, pelik lak tibe2..huhu...

Aku pn panggil la dak umah aku yang laen, kami pn kecoh2 la wat kajian pasal air naek tu sambil2 duk tenung air yang naek kat dapur tu, FUHH!! xsampai 10 minit sesi perbincangan dan kajian, tibe2 air yang kat dapur tuh naek sampai ke pintu dapur (actually, pintu dapur tuh yang pintu kat tgh2 antara dapur ngn ruangan rumah)..

Kalu nak tgk, ni ha picnyer, tmpt ni r yg housemate aku ckp naek air tuh, tmpt 1st kite org wat conference, hahaaa...


air naek smpai dlm umah...

mcm air ckit tp byk la jugak..huhu



Ok, bile air da naek tuh, pe ag..kalut r aku angkut brng2 aku kt lantai tuh, psl brng aku yg paling dkt ngn pintu tuh...serta merta penyakit kalut aku dtg....lalalala...nasib baik dak umah tlg angkat skali brng2 aku, tgh2 duk angkat brng2 aku tuh, tibe2 tgk air dh nak masuk smpai bilik wan ngn bilik aku...pe ag...kalut da sume pkt punggah brng masing2....masa tuh xtau nk ckp pe da, rasa nk jerit2 kena histeria jew rasa..yela brng byk, sume duk kat lantai, mmg xsmpat nk berpikir da, capai jew yg mana ada dpn mata...dah r housemate aku lg 2 org xde kat umah, tinggal kami br4 jew, mmg sengal tul la...huhu..

Yang nak dijadikan, dlm kalut2 tuh leh lak aku maen ski kat citu, jatuh tergolek bak nangka masak ranum.....ahhahahaa...sakit siut...dh r jatuh atas air taek...yerkk!!! mmg aku alergik btol, rasa nk pindah serta merta jew...ish...tension serta merta..

Bila da abis sesi2 penyelamatan, kite org pn duk la kat luar smbil2 wat2 peramah ngn makcik sblh umah...tye psl banjir tuh...abis tu..da xtau nk wat pe, duk jew la kat dpn umah (actually berdiri la, sbb air penuh kat lantai, xkn nk duduk plak, huhu, nasib baek de kete, moto, leh duduk kejap....ehhee...

Pastu, dalam kebosanan dan ketensionan aku duk tgk rumah penuh ngn air, aku pn pe ag, dtg la idea gedik, ajak dak umah pegi jenguk2 blok blakang umah aku tuh, dgr crite dorg ag teruk, air naek smpai paras betis, So, lps salin pkai pe yg ptt, aku, wan ngn teha pn tergedek2 la, merempuh hujan dlm kul 3 pagi semata2 nk g tgk air naek, ehheee....mmg sejuk giler time tuh ( tp tibe2 rasa syok, sbb da lame xmaen hujan, ehhee, lupa jap psl rumah yang tunggang langgang..hahaha) Lepas gedek2 jln kaki, aku ajak lak wan ronda naek moto, smpai uMt kite org pegi, (qila..pinjam moto yea..hehe) huhu, tgk2 trafik light kt dpn umt da xleh lalu sbb air da naek, ish, mcm teruk gak nih, tp pelik tul dr mana r air tu, sbb hujan xlebat sampai berhari2 pn....aduiya....(terdetik jap, ni pertanda kite da nak......kew....tatutnyaaa) Lepas tu aku cpt2 nak balik umah, takut air makin naek lak, huhu......

Duk lepak2 kat dpn umah, pewot pn rasa lapau...aku pn pegi la amik stok makanan aku (actually bru jew ptg tuh aku g beli kat maidin, mcm tau2 jew nk berjaga pg tuh, huhuhu)...Lepas satu2 twisties aku mkn, smpai 2 plastik, ngeh2.....Dgn sokongn moral wan dan galakkan teha, aku pegi masak megi, tp xde r aku pegi rebus kt dapur tuh, aku pegi jerang air jew, hehee,....Sudahnyew, kami makan ala2 pelarian mlm tuh, bermejakan moto fida, ehhehe (fida, pnjm moto yeaw....lalalala)

Bile dah kul 4 lebih, air da mula turun, hati da lega sket...tp yg sush hati byknyer, bile pk bdn da letih, ngantuk, aishhH...pe nak wat ni.. tibe2 wan pn suggest la spy kite org bsuh bilik dia jew dlu sbb blik dia yg paling sesuai tuk kite tido pagi tu, Pe ag, kami pn bertungkus lumus la cuci blik dia, Then tnggu smpai lantai kering bru leh tido, huhuh....Tepat kul 5. 20 bru lantai kering, siap hampar toto sume, kami pn nk tido ler, Bru jew wan ttp lampu, krak!!! wan menjerit, rupanyer, almari fida roboh, alahai, pas satu2, (xleh tido lagi r  ni...Sume pn bgn slmtkan almari fida, tp umur almari tu xpnjng, tulang rangka dia patah, adui, terpaksa robohkan la almari dia, bru leh tido, kalu x, nanti almari wan lak yg selamat...ekekkee...

Kul 5.30 bru leh tido....Selamat malam sume, (erk, selamat pagi sebenarnye) agak2 aku bangun x subuh nanti, nak tnggu azan da xlarat, kepala mcm da nk pecah....lepas guling2 sambil pikir cmne la nk kemas umah esok ...aku pn ZZzzzz.....

Esoknyer kul 11 aku terjaga, tu pn sbb Qila call tye psl rumah kite org...huhuu....Lps tuh aku tel la umi aku, wat laporan xrasmi kat dia...huhuhu....tp pew la umi aku leh wat..aduiyai...aku try tel pakci umah sewa lak, ne tau kot2 dia leh tlg pew2....Jawabnyer hampeh gak, aku kene bersihkan jugak umah ni...tensionnyer!!..mcm xterdaya nk cuci sume tuh......Tp nak xnk.aku terpaksa kejut dak2 tu sume bngn...Kalo x jawabnyer ptg tuh...Xsiap cuci ag la umah..huhuhu....Then Bermula la kerja cuci mencuci...    T_T

tolong ingatkan aku

tolong ingatkan aku..
seandainya aku lupa apa yang aku ucapkan...
kerana aku seorang insan yang hanya tahu mengucapkannya...

tolong ingatkan aku..
seandainya aku memungkiri janji...
kerana aku hanya seorang insan yang hanya reti menabur janji...

tolong ingatkan aku..
seandainya aku lupa untuk menjenguk ke tanah...
kerana aku hanya seorang insan yang hanya reti mendongak ke langit...

tolong ingatkan aku..
seandainya aku lupa untuk memberikan senyuman...
kerana aku hanya seorang insan yang hanya reti memikirkan kekurangan drpd kelebihan...

tolong ingatkan aku..
seandainya aku lupa untuk bangun...
kerana aku hanya seorang insan yang tidak punya kekuatan...

tolong ingatkan aku..
seandainya aku pantas berlari...
kerana aku hanya seorang insan yang tidak peka kpd persekitaran...

tolong ingatkan aku..
seandainya aku terlena...
kerana aku hanya seorang insan yang sedang diulik mimpi...

tolong ingatkan aku..
seandainya aku tidak ingat apa yang patut aku ingat...
kerana aku hanya seorang insan yang tidak beringat...

Thursday, March 24, 2011

sedetik...


Tinggal brape hari je lagi tuk aQ siapkan fyp aQ nih....huhu...( sempat ke x ni, mintak2 sempat...psl aQ da xmau repeat sem.!!!! arghhh)
Tapi aQ still MALAS, mcm nk sekeh2 je kepala aQ sdiri....hahaha
sEnGAL!!.. somebody...plezz marah saya...sbb sy malas dan amat2 suke bersenang lenang..
Sekarang tibe2 lost..xtau nk watpe....pdhl xcukup masa tuh..
smpt ag aQ nk lost...cpt patah balik!!!..hahaha...
tp mcm byk aktiviti je aQ hari ni...hehehe....sabau2....wat perancangan sebaik yang boleh....kalo tersasar pn....leh backup ag kan???...hehe

what love is about......

For all you people who say "I love you"
when you have no clue what love is
exactly!!! something to ponder
upon.....

Are your palms sweaty, is your heart
racing and is your voice caught within
your chest??
It isn't love, it's like.


You can't keep your eyes or hands off
of them, am I right??
It isn't love, it's lust.


Are you proud, and eager to show them
off??
It isn't love, it's luck.


Do you want them because you know
they're there??
It isn't love, it's loneliness.


Are you there because it's what
everyone wants??
It isn't love, it's loyalty.


Are you there because they kissed you,
or held your hand??
It isn't love, it's low confidence.


Do you stay for their confessions of
love, because you don't want to hurt
them??
It isn't love, it's pity.


Do you belong to them because their
sight makes your heart skip a beat??
It isn't love, its infatuation.


Do you pardon their faults because you
care about them??
It isn't love, it's friendship.


Do you tell them every day they are the
only one you think of??
It isn't love, it's a lie.


Are you willing to give all of your
favorite things for their sake??
It isn't love, it's charity.



Does your heart ache and break when
they're sad??
Then it's love.


Do you cry for their pain, even when
they're strong??
Then it's love.


Do their eyes see your true heart, and
touch your soul so deeply it hurts??
Then it's love.


Do you stay because a blinding,
incomprehensible mix of pain and
relation pulls you close and holds you
there??
Then it's love.


Do you accept their faults because
they're a part of who they are??
Then it's love.


Would you give them your heart, your
life, your death??
Then it's love.


Now, if love is painful, and tortures
us so, why do we love? Why is it all we
search for in life? This pain, this
agony? Why is it all we long for?


This torture, this powerful death of
self? Why?



The answer is so simple cause
it's...LOVE. It is such an addictive
thing that even people who are not
having it wish to experience it and
share it with others as well.

Tuesday, March 08, 2011

semalam malas, arini pun mALAS.... (T___T)

wat de hell dalam kepala aQ nih...adui..plez la..wakeup..
da tinggal bape minggu je ag...cpt2 bukak dreamweaver+netbeans anda...
ops!!!...jap2 nk download tu..nk download ni...nk wat tu..nk wat ni..
last2....forgot the 1st job....hurgh!!!....siyes....mcm gali kubuq sdiri..
T___T

Monday, February 28, 2011

Semuanya mungkinkah berlaku

Saat ini segalanya kian nyata...
Hanya keajaiban yang dapat membantu...
Keserabutan kian ...

Tuesday, February 22, 2011

Bila cinta memanggil

Ada tiada rasa dalam jiwa
rindu akan memanggilo mu
karna setiap jiwa telah bersumpah setia


bila cinta ada di dalam jiwa
wangi bunga dunia tanpa nestapa
sgala yg dirasa hanyalah Dia
hatikan memuja hanya padaNya

Thursday, February 10, 2011

serba SalaH...dicakap salah...xckp lagi2 la salaH

tiap kali awk kata awk syg sy....mst sy pk betul kah..mst awk tipu sy lagi..sy mcm da xleh percaya awk mcm dlu...ati sy pn da xbunga2 bile awk ckp mcm tu....tp nape sy bertahan ngn awk...sb sy SYG awk...!!
aritu, sy rasa nk ngamuk je bile tgk byk sgt brg2 pmpuan dlm kete awk..tp tu pn sy pasan lps awk explain dlu kat sy...huhh!! kalo x sy xpasan pun....nape sy xpasan sblom awk ckp...kalo x...leh sy perli awk dlu....huhuu...awk kate sume brng2 tu makwe kwn baek awk nyer.....nape pmpuan tu slumber badak jew tinggal brng dia kat kete awk.....smpai skng sy xpuas ati!!! kalo awk bg sy pluang luahkan pe yg sy xpuas ati.....sy mst ckp psl ni dlu....tp awk xpernah tye pn.... :((
sy xsuke....sy xpuas ati...bile awk ckp penyepit rmbt tu sy tnggl kat kete awk...siap awk gntung lak bwh cermin tuh....tu BUKAN penyepit sy.......awk mati2 ckp tu yg saya punya...awk ckp sy lupe....bile mase sy de jmpe awk pkai penyepit???? kalo de pn...sy pakai penyepit merah....the only one penyepit rmbt yg sy ada......!!! huuHH!! ati membengkak...tp sy tahan jew....sb sy da lame xjmpe awk.... T_T

Sunday, January 16, 2011

alhamdulillah....

akhirnya...
aku mendapat ketenangan yang aku cari...
bila kita dekatkan diri kita pada Allah SWt..
segala resah....hilang...
bila kita lupakan segalanya...
jiwa kita aman....
bila kita bersyukur nikmat yang diperolehi...
hati kita bahagia...

Saturday, January 15, 2011

hidup ini adalah satu perjuangan...
hidup ini tidak akan bermakna tanpa kenangan dan pengalaman..
hidup ini akan lebih indah sekiranya kita mensyukuri nikmat
yang kita perolehi...
hati akan diseliputi kegusaran, kebencian, dan tiada ketenangan
sekiranya kita sering membandingkan kehidupan kita dengan
orang lain...
kita akan mula membandingkan diri kita dengan mereka..
apa yang mereka ada...
dan apa yang kita tiada...
dari situ...
kita mula merasa hidup kita serba kekurangan tanpa melihat
kelebihan yang kita ada dan tanpa melihat kekurangan yang mereka
ada.....
kita mula mengira setiap perkara...
kita mula menghitung setiap perkara...
kita mula melupakan perkara yang penting...
dan..
kita mula mengejar segalanya..

aGAr aKu...

adamku
kau sebenarnya imam dan aku makmum
aku adalah pengikutmu kerana kau ketua
jika kau benar,maka benarlah aku
jika kau lalai,maka lalailah aku
wahai adam
kau punya kelebihan akal
manakala aku kelebiahn nafsu
akalmu sembilan,nafsumu satu
akalku satu,nafsuku beribu
oleh itu,adam..
pimpinlah tanganku kerana aku sering lalai dan lupa
sering tergelincir ditolak nafsu dan konco-konconya


adamku
aku suka kalau kau mengimami solatku pada setiap waktu
akanku aminkan doamu
agar kelak luas syurgaku
lebih aku suka kalau kau bangunkan aku bertahajud bersamamu
agar kelak nanti diberkati Ya Rabbi
kenalkan aku dengan majlis-majlis agama
ajarilah aku Yassin dan memahami Al-Quran
kau ajaklah aku mengalunkan jantung Kitabullah di malam Jumaat yang penh barakah
khabarkan padaku tentang fardhu-fardhu yang patut aku tahu
bimbinglah aku dengan amar ma'aruf dan nahi mungkar


adamku
ajarilah aku
agar aku menjadi isterimu yang solehah
didiklah aku supaya menjadi permata dilembah kaca
selimutkan aku dengan iman dan taqwa
sebagai bekal ke jalan Allah
ingatkan aku supaya tunduk,hormat dan patuh kepadamu setiap waktu
tolonglah adam
agar aku tidak beku
bantulah aku
agar otakku tidak buntu
selamatkanlah aku daripada seksaan api neraka yang tidak tegar aku tanggung
pimpinlah aku menuju nur Al-Jannah
tarbiahlah aku supaya kelak aku calon srikandi solehah
bantulah aku dalam menyemai sifat mahmudah
moga aku secerdik Aisyah Humairah Rasulullah
setulus hati dan kasih laksana Siti Khadijah
sezuhud dan sepatuh Rabi'atul Adawiyah
sekuat iman umpama taatnya sumayyah
seikhlas dan semurni hati Halimas sa'adiah
serta segagah Nailah Al-FArashiyah yang tegar
meski tangan bermandi darah membela Khalifah Allah
seindah wanita adalah solehah
moga aku hiasan terindah hidupmu Adam..


~insyaAllah~